În momentul producerii pălinca este limpede și incoloră.

Culoarea galben pai sau galben auriu o primește datorită perioadei de învechire, cu gust şi arome specifice fructului din care este făcută.

– Pălinca de prune – are gust plăcut de prună şi aromă specifică, cu o uşoară tentă amăruie de la sâmburii de prună;

– Palinca de pere – la fabricaţie este incoloră, fiind caracterizată printr-o fineţe şi aromă deosebite. Prin învechire pălinca de pere capătă nuanţe gălbui cu reflexe plăcute;

– Pălinca de mere – culoarea rachiului la fabricaţie este alb-străvezie, cu gust puţin astringent, în schimb câştigă mult prin învechire devenind catifelat şi aromat, în special cel din soiul Golden auriu;

– Pălinca de gutui – are însuşiri olfacto-gustative plăcute, parfum fin şi gust de fagure de miere;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*